• Nyheder fra branchen
  • Vil du tilføje Spotify episode player eller Apple Podcasts episode eller playlist, så klik på media i tekstfeltet og indsæt link.
  • Forum og podcasts og lyd, deltag i debatten, find en podcast her, eller find en producent her til din næste podcast.
  • BETA - sitet er i test - kommentarer kan sendes til henrik@podcasts.dk, tlf. 27 82 56 18
  • Du er meget velkommen til at skrive i podcast forum, fx en nyhed, et indlæg om hvad du har lyttet til eller at at lægge et link ind i vores linksektionfx til en guide. Du kan skrive efter registrering her

Medieudvikling 2020: Podcasts fortsætter fremgangen

Danmarks Radios årlige medieforskningsrapport for 2020 viser, at podcasts fortsætter fremgangen, og at 26 pct. af danskerne lytter til podcasts ugentligt, og podcasts er særligt populært hos de unge.

Rapporten har i årets løb undersøgt danskernes podcastbrug indgående for at blive klogere på, hvilke behov podcast dækker, og hvilket indhold forskellige danskere lytter til.

Andelen af ugentlige podcastlyttere er steget til 26 pct., en stigning fra 7 pct. 2016. Det er særligt de unge lyttere mellem 15 og 34 år, der har taget medier til sig, her lyttere 44 pct. til podcasts ugentligt.

image-2-1024x582.png
Kilde: DRs medierapport Det private massemedie | 2020 | DR

Podcasts med samfund og nyheder er mest populære, efterfulgt af True crime. Særligt DR´s nyhedspodcasts “Genstart“, som dagligt går i dybden med et særligt tema er særlig populær og ligger i toppen af Dansk Podcast Index. Men medierapporter fremhæver, at podcasts også er populære indenfor mange andre indholdsområder, og fx historie, comedy og sundhed, og at det meget store udbud indenfor alle kategorier er en af mediets helt store styrker.

Et stigende antal podcasts publiceres nu bag betalingsmure, som det kendes fra streamingpakkerne, fx Podimo og Talktown. Eksempelvis Mads Steffensens nye podcast “Mads & A-holdet”, som kun kan høres på Podimo. Men det er konkurrencen mellem Spotify og Apple, som rykker mest på, hvor lytningen sker. Spotify har investeret store beløb på at sikre en dominerende position og har bl.a. opkøbt store producenter og shows i USA.

image-1-1024x637.png

Som figuren viser er DR´s lydapp mest populære app, hvor danskerne lytter til podcasts, efterfulgt Spotify, mens Apple podcast er på en 3. plads med 6 pct. Men blandt de unge lyttere er Spotify dog mest populære platform med 22 pct. af lytningen, efterfulgt af Apple podcasts. De ældre lytter mest på DRs app. En række af de øvrige apps, fx SoundCloud og Radio4 på nettet har tilsammen 9 pct. af podcastlytterne.

Rapporten konkluderer bl.a., at “Alt tyder dog på, at det voksende udbud af podcasts, kombineret med at flere danskere fortsat vil opdage det medrivende, underholdende og informative podcastmedie vil betyde, at podcastbrugen i Danmark vil forsætte sine vækstkurver i de kommende år”.
 

Anbefalede podcasts

Meta P
  • Featured
Lyd & podcasts Meta
Meta er en utraditionel podcast om podcasts
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
The daily - New York Times P
  • Featured
Daglig nyhedpodcast fra New York Times
0.00 star(s) 0 ratings
Downloads
1
Updated
Podcastbogen P
  • Featured
Lyd & podcasts Podcastbogen
Dorte Palle og Tor Arnbjørn deler erfaringer og oplevelser - giver fifs og gode råd.
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
Kampen om Amerika P
  • Featured
Kampen om Amerika - Kongressen.com
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
Klangkammeret M
  • Featured
Kultur Klangkammeret
En podcast, som du ikke engang behøver at gå op i klassisk musik for at synes om!
0.00 star(s) 0 ratings
Updated

Nye podcast ressourcer

Ugli Fruit Podcasting J
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
Podcastproducent J
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
Din Podcast Charlotte/Din Podcast
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
Maerkvaerk Storyteller MaerkVaerk
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
DIPLOMUDDANNELSE: PODCAST FOR PROFESSIONELLE rakkerpakproductions
0.00 star(s) 0 ratings
Updated

Udvalgte ressourcer

Danske medier - regler vedr. podcasts Henrik F. Hansen
  • Featured
Danske medier har samlet nogle af spørgsmålene og svarene.
0.00 star(s) 0 ratings
Updated
.
Top